Samenkomst in Borgerhout op woensdag 1 augustus 2018

Ontvangst in de 'antichambre'

 

ontvangst

 

bespreking vooraf

 

de tongen komen los

 

Pater René Vanlooy

 

Pol en Godfried

 

kort gebed

 

En na een kort gebed en bezinning ...

Aan tafel in de parochiezaal 'De Vesper'

aan tafel

 

aantafel

Een groepsfoto bij het afscheid

groepsfoto

Daarna nog vlug een foto met Gilberte, de echtgenote van Godfried, zij vergezelde ons de ganse namiddag.

We danken de Jef voor de gulle ontvangst en de verzorgde tafel!

Brief van de Padre:

 

Borgerhout 8 augustus 2018

 

Beste collega's van de retorica St.-Pieters van Jette 1954

Bij deze enkele mijmeringen na onze vergadering van 1 augustus 2018. We waren samen met 7 mensen: Lucien Van Impe, Jan Vuysteke, Guido Van de Cauter, Godfried Vande Cauter en Gilberte Herbosch, Huygh Paul en ik. Vanaf het begin werden wij in stemming gebracht door een prozastuk, dat Guido ons voorlas. Het waren de wensen, bij gelegenheid van Sinterklaas die iedereen van ons uitdrukte in het verslag van de Sint Vincentiusvergadering van de retorica 1954. Iedereen van ons drukte zijn wensen uit voor de toekomst. Het was gewoon prachtig. Iedereen kwam aan bod.

Daarna gingen wij allen samen naar de weekkapel van onze parochiekerk vooreen gebedsmoment. Wij herdachten onze overleden klasgenoten: Brons Urbain, Crabbé Cyriel, Goossens Gaston, Mannaert Jos, Meskens Hector, Van Ophalvens Frans, Van Orshoven Leo, Van Wijmeersch Bob, Wauters Hector en Van Den Brueck Dany.
Ook gedachten wij al de klasgenoten, die hun miserie en zorgen hadden meegedeeld.

Pater René Vanlooy, die ook aanwezig was en binnen enkele dagen terug naar Brazilië vertrekt. Hij was gelukkig opnieuw terug te kunnezn ontmoete Jan Vuylsteke en Guido Van de Cauter die in Brazilië op bezoek zijn geweest.

In de namiddag kregen wij een mooie powerpoint van ons verleden, samengesteld door Lucien Van Impe. Het was gewoon indrukwekkend al die herinneringen op te halen.

Daarna begonnen wij aan onze maaltijd. Godfried zegde dat wij een unicum zijn op vlak van klasbijeenkomst en hij heeft in dat opzicht al heel wat ervaring als gewezen collegedirecteur.

Zonder twijfel komen wij volgend jaar opnieuw bijeen.
Iedereen van u is hier gedurende het jaar altijd welkom? Alleen vooraf een klein seintje. Mijn GSM is 0478 61 96 84. Ge kunt mij altijd bellen.

Hierbij aan ieder van U een grote abraço van

Jef Caekelbergh s.c.

 

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!